Zeilwedstrijden

De Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) worden in 2018 gehouden op 29 september en 30 september. Inschrijven kan van 1 mei tot en met 25 september 2018. De wedstrijden bestaan uit 3 klassen.

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2018, Wedstrijdklasse 1, leeftijd tot en met 15 jaar

- Heeft de RA 0 tot 69 geregistreerde vletten dan mag men drie (3) vletten afvaardigen
- Heeft de RA 70 tot 99 geregistreerde vletten dan mag men vier (4) vletten afvaardigen
- Heeft de RA 100 of meer geregistreerde vletten dan mag men vijf (5) vletten afvaardigen

1. Maximum leeftijd is 15 jaar voor de hele bemanning (peildatum is die van je eigen lokale wedstrijd)

2. De roerganger moet minimaal in het bezit zijn van CWO Kielboot 2. Let op; dit wordt door ons gecontroleerd, Dit certificaat dient getoond te worden bij aanmelding op Harderhaven, wordt hier niet aan voldaan leidt dit onherroepelijk tot uitsluiting aan de LSZW 2017

3. De winnaar van 2017 mag zich ook inschrijven zolang hij aan de voorwaarden voldoet waarbij zondag 30 september 2018 als peildatum voor de leeftijd wordt aangehouden.

4. Deelnemers aan de zeilwedstrijden van het Nawaka 2018 die een startbewijs hebben ontvangen waarbij als peildatum 15 augustus 2018 geldt.
  5. Voor deze klasse is via een wildcard een extra startbewijs beschikbaar.
  6. Er wordt met de standaard Lelievlet gevaren met de standaard tuigage en uitrusting.

7. Het aantal bemanningsleden per vlet is minimaal vijf (5).

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2018, Wedstrijdklasse 2, leeftijd tot en met 18 jaar.

Deze klasse is opengesteld voor de winnaars van de regionale zeilwedstrijden die hierdoor van de Regionale Admiraliteit een startbewijs hebben ontvangen. Het aantal af te vaardigen bakken hangt af van het aantal geregistreerde vletten. De volgende sleutel wordt gehanteerd:

1. Maximum leeftijd is 18 jaar voor de hele bemanning (peildatum is peildatum is die van je eigen lokale wedstrijd). Leeftijdgrens is in 2017 aangepast!

2. De roerganger moet minimaal in het bezit zijn van MBL-ZA /CWO Kielboot 3. Let op; dit wordt door ons gecontroleerd. Dit certificaat dient getoond te worden bij aanmelding op Harderhaven, wordt hier niet aan voldaan leidt dit onherroepelijk tot uitsluiting aan de LSZW 2017

3. De winnaar van 2017 mag zich ook inschrijven zolang hij aan voorwaarden voldoet waarbij zondag 30 september 2018 als peildatum voor de leeftijd wordt aangehouden.

5. Voor deze klasse is via een wildcard een extra startbewijs beschikbaar.

7. Het aantal bemanningsleden per vlet is minimaal vijf (5).

Toelichting: Een admiraliteit met 69 geregistreerde vleten mag dus zowel in klasse 1 als in klasse 2 maximaal 3 vletten afvaardigen wat een totaal geeft van 6 maximaal af te vaardigen vletten.

Open Klasse

1. De Open Klasse is bestemd voor leden van 17 jaar en ouder (peildatum is 30 september 2018).

2. De roerganger moet minimaal in het bezit zijn van MBL-ZA /CWO Kielboot 3). Let op; dit wordt door ons gecontroleerd. Dit certificaat dient getoond te worden bij aanmelding op Harderhaven, wordt hier niet aan voldaan leidt dit onherroepelijk tot uitsluiting aan de LSZW 2018

3. Er wordt met de standaardvlet gevaren. Ook voor 2018 zijn de eisen voor tuigage en uitrusting versoepeld, raadpleeg de wedstrijdbepalingen in het boekje.

4. De klasse wordt alleen gevaren bij 10 of meer inschrijvingen en indien de capaciteit van het kampeerterrein dit toelaat.

5. Het aantal bemanninsleden per vlet is minimaal vier (4).

Download hier de brief met uitnodiging en informatie over de LSZW 2018

Download hier het boekje met de wedstrijdbepalingen en het programma van de LSZW 2018

Download hier de verkorte informatie LSZW2018