Zeilwedstrijden

De Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) worden in 2021 gehouden op 25 september en 26 september.
Inschrijven kan van 6 juni tot en met 21 september 2021.
De wedstrijden bestaan uit 3 klassen.

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2021, NK Lelievlet Scouts, leeftijd tot en met 15 jaar

Deze klasse is opengesteld voor de winnaars van de regionale zeilwedstrijden die hierdoor van de Regionale Admiraliteit een startbewijs hebben ontvangen.
Wanneer, door omstandigheden, er geen regionale wedstrijden zijn dan heeft de lokale admiraliteit en/ of regio het recht om een startbewijs uit te reiken aan hen die er logischerwijs voor in aanmerking zouden zijn gekomen.

Het aantal af te vaardigen bakken hangt af van het aantal geregistreerde vletten. De volgende sleutel wordt gehanteerd:

- Heeft de RA 0 tot 69 geregistreerde vletten dan mag men drie (3) vletten afvaardigen.
- Heeft de RA 70 tot 99 geregistreerde vletten dan mag men vier (4) vletten afvaardigen.
- Heeft de RA 100 of meer geregistreerde vletten dan mag men vijf (5) vletten afvaardigen.

1. Maximum leeftijd is 15 jaar voor de hele bemanning (peildatum is 26 september 2021).

2. De roerganger moet minimaal in het bezit zijn van CWO Kielboot 2. Let op; dit wordt door ons gecontroleerd, Dit certificaat dient getoond te worden bij aanmelding op het secretariaat in het Avonturenhuis op het Scoutinglandgoed, wordt hier niet aan voldaan leidt dit onherroepelijk tot uitsluiting aan de LSZW 2021.

3. De winnaar van 2019 mag zich ook inschrijven in zijn oorspronkelijke klasse, of de daaropvolgende klasse als de leeftijd van de bemanning daar aanleiding toegeeft, waarbij zondag 26 september 2021 als peildatum voor de leeftijd wordt aangehouden.

4. Voor deze klasse is via een wildcard een extra startbewijs beschikbaar.

5. Er wordt met de standaard Lelievlet gevaren met de standaard tuigage en uitrusting.

6. Het aantal bemanningsleden per vlet is minimaal vijf (5).

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2021, NK Lelievlet Explorers, leeftijd tot en met 18 jaar.

1. Maximum leeftijd is 18 jaar voor de hele bemanning (peildatum is 26 september 2021).

2. De roerganger moet minimaal in het bezit zijn van CWO Kielboot 3. Let op; dit wordt door ons gecontroleerd. Dit certificaat dient getoond te worden bij aanmelding op het secretariaat in het Avonturenhuis op het Scoutinglandgoed, wordt hier niet aan voldaan leidt dit onherroepelijk tot uitsluiting aan de LSZW 2021.

4. Voor deze klasse is via een wildcard een extra startbewijs beschikbaar.

6. Het aantal bemanningsleden per vlet is minimaal vijf (5).

Toelichting: Een admiraliteit met 69 geregistreerde vleten mag dus zowel in klasse 1 als in klasse 2 maximaal 3 vletten afvaardigen wat een totaal geeft van 6 maximaal af te vaardigen vletten.

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2021, NK Lelievlet Open Klasse, leeftijd vanaf 17 jaar.

1. De Open Klasse is bestemd voor leden van 17 jaar en ouder (peildatum is 26 september 2021).

3. Er wordt met de standaardvlet gevaren. Ook voor 2021 zijn de eisen voor tuigage en uitrusting versoepeld, raadpleeg het boekje LSZW 2021.

4. De klasse wordt alleen gevaren bij 10 of meer inschrijvingen.

5. Het aantal bemanningsleden per vlet is minimaal vier (4).

Download hier de brief met uitnodiging en informatie over de LSZW 2021.

Download hier het boekje met de wedstrijdbepalingen en het programma van de LSZW 2019. (LSZW 2021 komt nog)

Download hier de verkorte informatie LSZW2019(LSZW 2021 komt nog)

instagram 2