Zeilwedstrijden

De Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) worden in 2022 gehouden op 24 september en 25 september.
Inschrijven kan van 1 mei tot en met 20 september 2022.
De wedstrijden bestaan uit 3 klassen.

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2022, NK Lelievlet Scouts, leeftijd tot en met 15 jaar

Deze klasse is opengesteld voor de winnaars van de regionale zeilwedstrijden die hierdoor van de Regionale Admiraliteit een startbewijs hebben ontvangen.
Deze klase is ook opengesteld voor deelnemers aan het NAWAKA 2022 die een startbewijs hebben gekregen en die verder aan onderstaande regels voldoen.
Wanneer, door omstandigheden, er geen regionale wedstrijden zijn dan heeft de lokale admiraliteit en/ of regio het recht om een startbewijs uit te reiken aan hen die er logischerwijs voor in aanmerking zouden zijn gekomen.

Het aantal af te vaardigen bakken hangt af van het aantal geregistreerde vletten. De volgende sleutel wordt gehanteerd:

- Heeft de RA 0 tot 69 geregistreerde vletten dan mag men drie (3) vletten afvaardigen.
- Heeft de RA 70 tot 99 geregistreerde vletten dan mag men vier (4) vletten afvaardigen.
- Heeft de RA 100 of meer geregistreerde vletten dan mag men vijf (5) vletten afvaardigen.

1. Maximum leeftijd is 15 jaar voor de hele bemanning (peildatum is 25 september 2022).

2. De roerganger moet minimaal in het bezit zijn van CWO Kielboot 2. Let op; dit wordt door ons gecontroleerd, Dit certificaat dient getoond te worden bij aanmelding op het secretariaat in het Avonturenhuis op het Scoutinglandgoed, wordt hier niet aan voldaan leidt dit onherroepelijk tot uitsluiting aan de LSZW 2022.

3. De winnaar van 2021 mag zich ook inschrijven in zijn oorspronkelijke klasse, of de daaropvolgende klasse als de leeftijd van de bemanning daar aanleiding toegeeft, waarbij zondag 25 september 2022 als peildatum voor de leeftijd wordt aangehouden.

4. Voor deze klasse is via een wildcard een extra startbewijs beschikbaar.

5. Er wordt met de standaard Lelievlet gevaren met de standaard tuigage en uitrusting.

6. Het aantal bemanningsleden per vlet is minimaal vijf (5)
  7. Elke deelnemer moet in het bezit zijn van een licentie van het Watersportverbond

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2022, NK Lelievlet Explorers, leeftijd tot en met 18 jaar.

1. Maximum leeftijd is 18 jaar voor de hele bemanning (peildatum is 25 september 2022).

2. De roerganger moet minimaal in het bezit zijn van CWO Kielboot 3. Let op; dit wordt door ons gecontroleerd. Dit certificaat dient getoond te worden bij aanmelding op het secretariaat in het Avonturenhuis op het Scoutinglandgoed, wordt hier niet aan voldaan leidt dit onherroepelijk tot uitsluiting aan de LSZW 2022.

4. Voor deze klasse is via een wildcard een extra startbewijs beschikbaar.

6. Het aantal bemanningsleden per vlet is minimaal vijf (5)

Toelichting: Een admiraliteit met 69 geregistreerde vleten mag dus zowel in klasse 1 als in klasse 2 maximaal 3 vletten afvaardigen wat een totaal geeft van 6 maximaal af te vaardigen vletten.

Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2022, NK Lelievlet Open Klasse, leeftijd vanaf 17 jaar.

1. De Open Klasse is bestemd voor leden van 17 jaar en ouder (peildatum is 25 september 2022).

3. Er wordt met de standaardvlet gevaren. Ook voor 2022 zijn de eisen voor tuigage en uitrusting versoepeld, raadpleeg het boekje LSZW 2022.

4. De klasse wordt alleen gevaren bij 10 of meer inschrijvingen.

5. Het aantal bemanningsleden per vlet is minimaal vier (4).
  6. Elke deelnemer moet in het bezit zijn van een licentie van het Watersportverbond

Informatie over de LSZW 2022 staan uiterlijk 1 mei 2022 op deze site

Download hier de brief met uitnodiging en informatie over de LSZW 2022 (v8 van 10 augustus).
Download hier het boekje met informatie en het programma van de LSZW 2022 (2 mei 2022 v6).
Download hier de verkorte informatie LSZW2021 (6 juli 2022 v9).
Download hier Aankondiging (N.O.R.) voor het Nederlands Kampioenschap in de Lelievlet klasse 2022 v5a
Download hier Wedstrijdbepalingen (SI) voor het Nederlands Kampioenschap in de Lelievlet klasse 2022 v5

instagram 2