Algemene informatie

In 2021 worden de wedstrijden gehouden op 25 september en 26 september maar wel op een nieuwe locatie.
De maatregelen rond de corona pandemie maakt het ons onmogelijk om de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden in 2021 op ons vertrouwde Harderhaven te houden.
Voor 2021 kunnen we gelukkig terecht op Scoutinglandgoed Zeewolde  en gaan we varen op het Nuldernauw.

Adres: Scoutinglandgoed Zeewolde Nulderpad 5, 3896 LP Zeewolde

Startbewijs

Waterscouts en explorers kunnen zich kwalificeren via de regionale wedstrijden en varen in klasse Nationale Kampioenschap (NK) Lelievlet Scouts (leeftijd t/m 15 jaar) en in klasse Nationnale Kampioenschap (NK) lelievlet Explorers (t/m 18 jaar). De winnaars krijgen een startbewijs voor de LSZW 2021 van hun eigen regionale admiraliteit.
Wanneer, door omstandigheden, er geen regionale wedstrijden zijn dan heeft de lokale admiraliteit en/ of regio het recht om een startbewijs uit te reiken aan hen die er logischerwijs voor in aanmerking zouden zijn gekomen.

Voor de Nationale Kampioenschap (NK) Lelievlet Open klasse worden geen startbewijzen uitgereikt, zij kunnen zich rechtstreeks inschrijven via SOL.

Startbewijzen zijn ook beschikbaar voor de winnaars van de beide wedstrijd klassen uit 2019. Zij kunnen zich inschrijven in hun oorspronkelijke klasse, of de daaropvolgende klasse als de leeftijd van de bemanning daar aanleiding toegeeft.
Ook voor bezitters van een wildcard zijn startbewijzen beschikbaar.
Deze startbewijzen worden vanuit de organisatie van de LSZW uitgereikt. Deze deelnemers moeten wel voldoen aan de peildatum voor de leeftijd van zondag 26 september 2021.

Stamleden en leiding kunnen zich zonder voorwedstrijd inschrijven voor de NK lelievlet Open klasse (17 jaar en ouder).

CWO diploma.
De roergangers van klasse NK Lelievlet Scouts moeten minimaal in het bezit zijn van het CWO Kielboot 2 diploma.
De roergangers van klasse NK Lelievlet Explorers en de NK Lelievlet Open klasse moeten minimaal in het bezit zijn van het CWO Kielboot 3 diploma.

De kosten voor 2021:

€ 30,-- per deelnemende lelievlet

€ 15,-- deelnemers bijdrage per persoon (deelnemers en begeleiders)

De deelnemersbijdrage dient te worden betaald ongeacht het aantal nachten dat men verblijft.

Melden bij aankomst

Het secretariaat tijdens het weekend vind je in het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde.
Bij aankomst op het terrein, nadat je jouw auto hebt geparkeerd op het parkeerterrein, wordt een van jullie verwacht bij het secretariaat. Dit kan de bootsman zijn of, indien jullie met meerdere vletten meedoen aan de wedstrijden, een staflid namens de hele groep. Hierna zal door een van de terreinmeesters een plek worden aangewezen waar je een tent kunt opzetten.

Parkeren

Als je aankomt bij Scoutinglandgoed Zeewolde word je ontvangen door één van onze medewerkers. Deze zal een plek toewijzen waar je de auto en eventuele aanhanger kunt parkeren. Elders parkeren is niet toegestaan.
Op het pakeerterrein zullen bolderwagens beschikbaar zijn om waarmee je jullie spullen naar het kampeerterrein kunnen brengen.

Boten lossen en laden

Alleen auto's met een trailer waar een boot op ligt kunnen worden toegelaten op het terrein.
Voor het te water laten van de boten is op het terrein van het Scoutinglandgoed een kraan aanwezig. Deze wordt bediend door de medewerkers van de LSZW.

Zware (vracht)auto’s mogen niet op het terrein van het Scoutinglandgoed, hierdoor kunnen deze geen gebruik maken van de kraan. Indien jullie met een vrachtauto komen kan er worden gelost bij WSV Nulde, Strandboulevard 5, 3882 RN  Putten. Neem vrachtauto's mee die zelf lossend zijn, er is bij WSV Nulde geen kraan aaanwezig op dat moment.

Kamperen

Er is 10m2 kampeerruimte per persoon beschikbaar. Dit is aanzienlijk ruimer dan dat voorheen op Harderhaven het geval was. Omdat we vanwege de coronapreventie druktes willen vermijden, zal er dit jaar geen centrale ruimte zijn waar men bij slecht weer kan schuilen. Daarom adviseren we om ook een tent of iers dergelijks mee te nemen waarin je met jouw eigen groep droog kunt zitten als dat nodig.
Door de terreinmeesters worden de velden ingedeeld inclusief loop- en brandpreventiepaden.
Er is slechts beperkte verlichting op het terrein aanwezig. Je zult hier dus zelf voor moeten zorgen.
Er is geen elektra aanwezig op de kampeerterreinen maar we bieden wel de mogelijkheid om je telefoon op te laden.

Op vrijdagavond verwachten wij dat het om 23.00 uur stil is en ook op zaterdagavond moet het om 23.00 uur stil zijn.
Op zondag is er geruime tijd om op te ruimen. Om 15.00 moet het terrein leeg en schoon zijn.

Er zijn toiletten en douches aanwezig op, of in de buurt van, de kampeervelden
Van iedere groep wordt verwacht dat wordt deelgenomen aan het toilet-corvee.

Kantine

In de kantine ben je welkom voor gratis koffie, thee en limonade. Frisdrank, koek, snoep en diverse warme snacks zijn te koop.
Consumptiebonnen zijn te verkrijgen bij het secretariaat.

Er worden geen maaltijden verkocht. Hiervoor dienen jullie zelf te zorgen.

Toeschouwers

Afhankelijk van de wind, zullen we of in het water naast het Landgoed zeilen, of in de kom bij Strand Nulde. Bij beide locaties zijn de wedstrijden vanaf de kant te zien, al zul je voor de locatie bij Nulde wel een stukje moeten fietsen of met de auto moeten rijden.

instagram 2