Wildcard

Niet gewonnen, toch naar de LSZW?

Overal in het land worden Regionale Scouting Zeilwedstrijden georganiseerd. De beste zeilers van de einduitslag mogen meedoen aan de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden.

Maar als jullie net voor de finishlijn zijn ingehaald? Of er ging iets mis met het ronden van een boei? Of het lukte niet om mee te doen met de Regionale Scouting Zeilwedstrijden, terwijl je daar wel alles aan had gedaan. Dan is er nog een mogelijkheid, namelijk meedoen met de Wildcard-actie.

Hoe werkt de Wildcard-actie?

• Je ontvangt binnen een paar dagen een bevestiging dat je aanvraag is ontvangen.
  • Zo nodig worden aanvullende vragen gesteld.
  • De aanmeldingstermijn eindigt op zondag 16 september 2018.

Hierna gaat een commissie bestaande uit 3 wijze heren/dames aan de slag. Zij besluiten wie de wildcards uiteindelijk krijgen. Waar kijkt deze commissie naar?

• Wat is de motivatie?
  • Hoe is de aanvrager geëindigd bij de regionale wedstrijden of bij de wedstrijden op het Nawaka?
  • Is hij/zij verder actief bij (water)scouting?

Alle aanvragers krijgen persoonlijk bericht of zij de wildcard wel of niet hebben gekregen. De winnaars ontvangen een startbewijs voor de LSZW en moeten vervolgens zelf aan de slag om de leiding te informeren en zich te laten inschrijven.

Belangrijk: alleen waterscouts en explorers kunnen voor hun eigen bak een wildcard aanvragen. Je kunt dit niet doen als leiding of voor een andere bak.

Scouts en explorers van groepen die na de zomervakantie meedoen aan de regionale wedstrijden, kunnen zich uiterlijk op zondag 23 september 2018 aanmelden.