Het programma gedurende het weekend ziet er als volgt uit:

Vanaf 18.00 uur: Aankomst deelnemende groepen

08.30 uur: Opening van de wedstrijden
08.45 uur: Briefing voor bootslieden
09.00 uur: Briefing voor begeleiders
Vanaf 10.00 uur: Start 1e zeilwedstrijd
13.00 uur: Tweede briefing voor bootslieden
Vanaf 14.30 uur: Start 2e zeilwedstrijd

's Avonds: Avondprogramma

08.30 uur: Briefing bootslieden
Vanaf 10.00 uur: Start 3e zeilwedstrijd
± 13.00 uur: Prijsuitreiking, tenzij de zondagwedstrijd is uitgevallen, dan om ± 11.00 uur

Opening en briefings

Op zaterdag wordt om 08.30 uur de LSZW geopend, alle deelnemers en begeleiders zijn hierbij van harte welkom. De opening wordt gehouden bij de vlaggenmast. Wij verzoeken iedereen om tijdens de opening de ScoutFit te dragen.

Direct na de opening begint de eerste briefing in de grote zaal van het Scoutcentrum voor de bootslieden van de deelnemende vletten. Het is belangrijk hierbij aanwezig te zijn. Tijdens deze briefing wordt de te varen wedstrijdbaan bekend gemaakt, en worden mededelingen over de wedstrijden gegeven. Ook is het mogelijk om vragen te stellen.

Om 09.00 uur vindt de tweede briefing plaats voor de begeleiders van de deelnemende groepen. Naast mededelingen over de wedstrijden worden enkele (huishoudelijke) afspraken doorgenomen.

Prijzen en prijsuitreiking

Deze vindt plaats op zondag na de laatste wedstrijd (ongeveer 13.00 uur of om 11.00 uur als de zondagwedstrijd is uitgevallen). De einduitslag van de wedstrijden wordt samengesteld met behulp van een puntentelling afgeleid van de Olympische puntentelling.

Voor de zeilwedstrijden worden de volgende prijzen toegekend:

• LSZW klasse 1: 3 prijzen
  • LSZW klasse 2: 3 prijzen
  • Open klasse    : afhankelijk van het aantal deelnemende vletten.

De lelievlet die over alle wedstrijden het minste aantal punten heeft behaald is winnaar in haar klasse. De winnaar van iedere wedstrijdklasse ontvangt de wisselprijs.