Algemene informatie

In 2021 (2020 is vervallen vanwege het coronavirus) worden de wedstrijden gehouden op 25 september en 26 september bij het Scoutcentrum Harderhaven op het Veluwemeer.

Adres: Scoutcentrum Harderhaven Harderdijk 12 3898 LP Zeewolde

Startbewijs

Waterscouts en explorers kunnen zich kwalificeren via de regionale wedstrijden en varen in klasse 1 (leeftijd t/m 15 jaar) en klasse 2 (t/m 18 jaar). De winnaars krijgen een startbewijs voor de LSZW 2021 van hun eigen regionale admiraliteit.

Startbewijzen zijn ook beschikbaar voor de winnaars van de beide wedstrijd klassen uit 2019 (LSZW2020 is vervallen)en voor de bezitters van een wildcard. Deze startbewijzen worden vanuit de organisatie van de LSZW uitgereikt.

Stamleden en leiding kunnen zich zonder voorwedstrijd inschrijven voor de open klasse (17 jaar en ouder). Het aantal plaatsen van deze klasse is afhankelijk van de capaciteit van het kampeerterrein. Jeugdleden gaan namelijk voor. 
De roergangers van klasse 1 moeten minimaal in het bezit zijn van het CWO Kielboot 2 diploma. De roergangers van klasse 2 en de Open klasse moeten minimaal in het bezit zijn van het MBL-ZA/CWO Kielboot 3 diploma.  

Kosten

De kosten voor 2019 (2021 nog niet bekend) zijn:

€ 23,-- per deelnemende lelievlet

€ 12,50 per persoon voor het overnachten op het kampeerterrein van Scoutcentrum Harderhaven tijdens de gehele LSZW

€ 6,25 per persoon voor het overnachten aan boord van een wachtschip in de haven van Scoutcentrum Harderhaven tijdens de gehele LSZW.

Het overnachtinggeld dient te worden betaald ongeacht het aantal nachten dat men verblijft.

Melden bij aankomst

Als je aankomt bij Scoutcentrum Harderhaven word je ontvangen door één van onze medewerkers. Deze zal een plek toewijzen waar je de auto en eventuele aanhanger kunt parkeren. Elders parkeren is niet toegestaan.

Voor het te water laten van de boten is op het terrein van het Scoutcentrum een kraan aanwezig. Deze wordt bediend door de medewerkers van de LSZW.

Zware (vracht)auto’s mogen niet op het terrein van het Scoutcentrum, hierdoor kunnen deze geen gebruik maken van de kraan. Indien jullie met een vrachtauto komen kan er worden gelost in Harderwijk aan de Lorentzhaven. Neem vrachtauto's mee die zelflossend zijn.

Bij aankomst op het terrein, wordt een van jullie verwacht bij het wedstrijdsecretariaat. Dit kan de bootsman zijn of, indien jullie met meerdere vletten meedoen aan de wedstrijden, een staflid namens de hele groep. Hierna zal door een van de terreinmeesters een plek worden aangewezen waar je een tent kunt opzetten.

Van iedere groep wordt verwacht dat wordt deelgenomen aan het toilet-corvee. 

Kamperen

Gezien het grote aantal deelnemers vragen wij jullie er rekening mee te houden dat de ruimte op het kampeerterrein beperkt is. Door de terreinmeesters worden de velden ingedeeld inclusief loop- en brandpreventiepaden. Er is slechts beperkte verlichting op het terrein aanwezig. Je zult hier dus zelf voor moeten zorgen.
Op vrijdagavond verwachten wij dat het om 23.00 uur stil is en op zaterdagavond om 24.00 uur. Op zondag is er geruime tijd om op te ruimen. Om 15.00 moet het terrein leeg en schoon zijn. 

Kantine

In de kantine ben je welkom voor gratis koffie, thee en ranja. Frisdrank, koek, snoep en diverse warme snacks zijn te koop. Voor de staf van 18 jaar en ouder is ook bier verkrijgbaar.

Er worden geen maaltijden verkocht. Hiervoor dienen jullie zelf te zorgen.

 Volg ons op Facebook

instagram 2